materiaal christenen moslims 100

materiaal samenleving 100

materiaal bijbel koran 100

materiaal populisme 100

materiaal lokaal 100

materiaal interreligieus huwelijk 100

Bij de LOB (Landelijke Organisatie van begraafplaatsen) is de 'Handleiding Islamitisch begraven' uitgegeven, geschreven door Pauline Harmsen. In Nederland zijn op dit moment meer dan zeventig islamitische grafakkers. Er zijn echter nog zoveel lacunes in kennis en misvattingen bij zowel moslims als niet-moslims over hoe moslims ook in Nederland hun laatste rustplaats kunnen vinden, dat deze handleiding van Harmsen van groot belang is. Er zijn immers steeds meer moslims die hier begraven willen worden en niet in het land van herkomst van henzelf of hun ouders.

Islamitisch begravenDit boek geeft begraafplaatsbeheerders en moslims handvatten om aan elkaars regels en wensen te voldoen. Harmsen zet helder, genuanceerd en gestructureerd uiteen wat de Wet op de lijkbezorging zegt, wat de voorwaarden voor islamitisch begraven zijn, hoe een islamitische grafakker ingericht en beheerd kan worden en vooral hoe begraafplaatsen en vertegenwoordigers van moslimorganisaties samen kunnen werken teneinde een belangrijke reserve van moslims ten aanzien van begraven in Nederland weg te nemen, namelijk het idee dat je hier geen permanente grafrust kunt hebben.

Met veel kleurenfoto's en voorzien van twee gaatjes in de binnenmarge, waardoor het boek losbladig in een map op te bergen is.
Geschikt voor zowel begraafplaatsbeheerders en betrokken organisaties als geinteresseerden.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha