materiaal christenen moslims 100

materiaal samenleving 100

materiaal bijbel koran 100

materiaal populisme 100

materiaal lokaal 100

materiaal interreligieus huwelijk 100

De urgentie van het klimaatprobleem leeft onder jongeren, want als er nu niet gehandeld wordt om de CO2-uitstoot te verminderen, betalen zij en hun kinderen daarvoor straks de prijs. Het project ‘Jongeren Geloven in Duurzaamheid’ faciliteert kerken, moskeeën en andere religieuze gemeenschappen om hier concreet mee aan de slag te gaan.

jongeren-klimaatonderzoekHeel simpel, door met jongeren het energieverbruik te verduurzamen en individuele gemeenteleden te inspireren en ondersteunen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Kerk in Actie zoekt jongeren vanaf 17 jaar...
...die voor komend seizoen als vrijwilliger in hun kerk aan de slag willen met energie en duurzaamheid. Per gemeente kunnen één of twee jongeren worden afgevaardigd die deelnemen aan een intensief en professioneel trainings- en coachingprogramma van acht maanden.

Dit oecumenisch initiatief bouwt voort op de ‘Noach Verklaring’ uit 2010. Uitvoering wordt gecoördineerd door Togetthere, het jongerenprogramma van ICCO en Kerk in Actie, in samenwerking met Diyanet.

Wat bieden we jou? Training, coaching en praktische ondersteuning door professionele trainers/coaches en inspirerende duurzaamheidexperts. Naast aandacht voor zingeving krijg je een nieuwe impuls aan persoonlijke ontwikkeling op gebieden als projectmanagement, effectief samenwerken, communiceren, energiebeheer. Je leert samenwerken met jongeren van verschillende culturele/religieuze achtergronden.

Leeftijd: jongeren van 17 tot 30 jaar.

Voorwaarde: Jouw kerkelijke gemeente verklaart achter jouw deelname te staan en vergoedt eventuele reiskosten.

Meer info: Togetthere van Kerkinactie, e-mail Henrik Looij, tel. 06-44195969.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha