materiaal christenen moslims 100

materiaal samenleving 100

materiaal bijbel koran 100

materiaal populisme 100

materiaal lokaal 100

materiaal interreligieus huwelijk 100

Nederlanders zijn over het algemeen heel positief over hun persoonlijke leven. Over de samenleving is men echter een stuk negatiever. Die onvrede richt zich vaak op de islam en op migranten, maar heeft een bredere en diepere achtergrond in onzekerheid over de gevolgen van de economische crisis, ergernis over ongelijke verdeling van die gevolgen, met ontslagen en bezuinigingen aan de ene kant en riante bonussen en vertrekpremies aan de andere kant.

Op 15 en 16 november 2010 vond in Huissen een Predikantenberaad plaats. Tijdens dit beraad gingen negen predikanten uit de Protestantse Kerk in Nederland met elkaar in gesprek over pastoraat in een tijd van maatschappelijke onzekerheid en populisme. Het beraad werd georganiseerd door Stichting Oikos in opdracht van Kerk in Actie Diaconaat in Nederland.

Op 14 november 2011 is in de Merkez Moskee in Deventer het project 'Geloven in Samenleven' gepresenteerd. Het doel is om een efficiƫnt netwerk te vormen ter ondersteuning van de plaatselijke samenwerking tussen moslims en christenen. De organisaties die dit netwerk opzetten zijn de Rooms-katholieke, de Protestantse en de Islamitische Stichtingen voor maatschappelijke activering in Noord- en Midden-Nederland.

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha