materiaal lokaal 100

Zaanse islamitische en christelijke jongeren ontmoeten elkaar rond religieuze onderwerpen. Daarbij gaat het vooral om ontmoeting en elkaar vertellen over de betekenis van het persoonlijke geloof. De hard-tegen-hardcultuur van de tegenwoordige debatten over de islam is deze jongeren vreemd.

jongeren-Interfaith-frontJOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, heeft de Zaanse jongeren uitgenodigd hun eigen materiaal voor ontmoetingsbijeenkomsten te bewerken. De jongeren reageerden enthousiast en JOP Interfaith was een feit. Voor het breed uitzetten van een nieuwe, eigen activiteit kent JOP het initiatief van de JOP Bendes. De Zaanse groep is een jaar lang zo’n bende geweest en heeft met JOP gewerkt aan het bewerken van het materiaal, met als doel om jongeren en (school)leidingen te stimuleren en uit te dagen om in hun eigen gemeente of school met de interreligieuze dialoog aan de slag te gaan.

Het materiaal bestaat uit een full colour magazine en een dvd met filmportretten. JOP Interfaith is een compleet pakket voor vier bijeenkomsten over vier verschillende thema's: 'Ik geloof', 'Feest', 'Wat! Een wonder?' en 'Vrijheid'. Daarnaast wordt meer informatie gegeven over de islam en het christendom en wordt beschreven hoe jongeren zelf een interreligieuze ontmoeting rond een bepaald thema kunnen organiseren. JOP Interfaith is te bestellen via www.jop.nl/winkel.

Enig voorbeeld-materiaal uit het vele dat de DVD biedt:
Lagerhuis-stellingen bij thema 'Feest'
Sketches bij thema 'Ik geloof'

 

Voorbeelden van filmportretten vindt u hieronder via YouTube.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha