materiaal christenen moslims 100

materiaal samenleving 100

materiaal bijbel koran 100

materiaal populisme 100

materiaal lokaal 100

materiaal interreligieus huwelijk 100

De auteur van deze meditaties, ds. J.R. Nienhuis trekt lijnen tussen Koran, Tenach en Oude en Nieuwe Testament. Hij gaat in op wat geloven voor een moslim betekent en waar dat geloof wellicht aan dat van joden en christenen raakt. Wat roept dit op aan herkenning en verdieping?

Meditaties 99 namen AllahDeze meditaties helpen ons niet alleen om de islam beter te begrijpen, maar ze helpen ook om opnieuw te overdenken wie de God van de joden en de christenen is.
Deze meditaties zijn bedoeld voor predikanten en theologisch geïnteresseerden. U kunt ze gebruiken voor persoonlijke bezinning. Ook kunnen meditaties wellicht dienen (als basis) voor de opening van een bijeenkomst. Kiest u ervoor meditaties te laten opnemen in uw kerkblad, dan graag met vermelding van de schrijver.

Deze meditaties zijn alleen digitaal beschikbaar. Via de bladwijzers en de zoekfunctie in de bestanden kunt u eenvoudig en snel vinden wat u zoekt.
Meditaties Namen reeks I 1-33 + inleiding
Meditaties Namen reeks II 34-66
Meditaties Namen reeks III 67-99
Meditaties Namen register

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha