materiaal christenen moslims 100

materiaal samenleving 100

materiaal bijbel koran 100

materiaal populisme 100

materiaal lokaal 100

materiaal interreligieus huwelijk 100

De Raad van Kerken heeft een digitale informatiebank gemaakt rond het thema ‘Christenen en Moslims - Wat geloven zij?’ De databank is in het leven geroepen, omdat er veel vragen binnenkomen vanuit bedrijven, instellingen en burgers naar kernthema’s uit de christelijke en islamitische traditie.


De thema's, die aan de orde komen, zijn: De Islam, Het Christendom, Bijbel en Koran, Bidden, Vasten, De bedevaart, Besnijdenis en doop, Hulpverlening, De Koran over Jezus, De plaats van Jezus in de Koran, Maria in Koran en Bijbel, Huwelijken tussen christenen en moslims, Richtlijnen voor het leven van een christen, De Islam als richtlijn voor het leven, Islamitische feestdagen, Christelijke feestdagen, Ziek zijn en beter worden, Bezit.
Elk thema komt bondig en helder aan de orde op anderhalve pagina A4!

De Raad van Kerken heeft eerder een brochurereeks gehad over hetzelfde thema. Vele duizenden exemplaren daarvan hebben hun weg gevonden naar mensen die voor hun werk of vanuit privé-interesse zich verder wilden verdiepen in een religieus thema. ‘De uitgave past bij een samenleving’, aldus een woordvoerder van de Raad, ‘waar elementaire religieuze informatie ontbreekt en mensen weinig tijd kunnen vrijmaken om een heel boek te lezen.’ De teksten zijn geschreven in een samenwerking van christenen en moslims.

 

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha