In deze workshop komt een definiëring van jihad in verschillende vormen en vanuit verschillende perspectieven naar voren. Tegenwoordig wordt het begrip ‘Jihad’ vaak gekoppeld aan ‘terrorisme’. Maar klopt dit wel? Staat Jihad echt voor Al-Qaeda, Daesh en terrorisme? Wat voor een rol speelt ‘Jihad’ in het leven van een moslim? Heeft dit altijd te maken met een vorm van geweld? Welke regels kent de islam voor geweld, bijvoorbeeld in de oorlogsvoering? De werkelijke betekenissen van het begrip ‘Jihad’ en de argumenten daaromtrent verbazen dagelijks nog verschillende moslims en niet-moslims.
Het doel van de workshop is om bewuste en onbewuste associaties die het woord oproept te herkennen en bespreekbaar te maken. De workshop is af te stemmen op zowel jongeren als volwassenen.

Deel artikel via

Op 21 november 2019 organiseren we in Zwolle een regionale bijeenkomst. We presenteren daar een vijftal inspirerende voorbeelden van lokale samenwerking.
Meer informatie
Inschrijven

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha