project zorg

project oasegroep 100

project bruggen bouwen

project zorgHoe kunnen we de eerste generatie migranten ondersteunen bij hun zorgaanvraag, zodat zij kunnen kiezen voor zorg die vertrouwd aanvoelt en past bij hun cultuur en godsdienst?!

Vanuit die vraag worden in het project Interculturele Zorg vertrouwenspersonen opgeleid. Zij gaan fungeren als intermediair tussen de zorgvrager (uit hun eigen kring) en dienstverlenende zorginstellingen, waaronder de gemeente.
De noodzaak van ondersteuning van oudere migranten bij hun zorgaanvraag komt op dit moment,  met de bezuinigingen in de zorg en 'keukentafelgesprekken', misschien nog wel nadrukkelijker in beeld!

Ervaringen zijn opgedaan met pilots van Geloven in Samenleven in Zwolle (Surinaamse moskee) en Breda (Molukse gemeenschap).

Nadere informatie
Wilt u nadere informatie over dit Zorg-project van Geloven in Samenleven en over de training? Stuur dan een e-mail naar .


Het pilotproject 'Interculturele Zorg' wordt financieel mogelijk gemaakt door Kerk en Wereld, het Skanfonds, de Haƫlla Stichting en de Protestantse Kerk in Nederland.
zorgproject logos

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha