project zorg

project oasegroep 100

project bruggen bouwen

De voorlichtingsfilm 'Islam en Moskee', die in opdracht van de Islamitische Stichting Nederland is gemaakt, in het Nederlands verschenen. De 22 minuten durende film geeft voorlichting over de grondbeginselen van de Islam en over de moskee.

Het is de bedoeling dat de voorlichtingsfilm vertoond zal worden gedurende openhuisdagen van moskeeën en bij andere evenementen. De productie van de film is bekostigd door de Islamitische Stichting Nederland en de heer Ahmet Fikret Evyap, een vermogende weldoener uit Istanbul.

De tekst van de voorlichtingsfilm werd geschreven door Prof. Dr. Mustafa Ünver (voorzitter van de ISN en Adviseur Religieuze Dienstverlening te Den Haag) en Dr. Mehmet Malkoç (Attaché Religieuze Dienstverlening te Deventer), met bijdrages van vele anderen. Prof. Dr. Ünver zei dat deze film in een groot leemte zal voorzien om het publiek kennis te laten maken met de werkelijke Islam.

Bron: Islamitische Stichting Nederland. Hier kunt u ook de film bekijken.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha