Ds.Corry Nicolay uit Heerenveen zal de inleiding verzorgen op de openingsmorgen van het nieuwe seizoen ‘Theologische vorming en verdieping gemeenteleden en geïnteresseerden Assen’ op dinsdagmorgen 27 augustus 2019 in het Markehuus, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen. Thema: Kleurrijk geloven. Aanvang: 10.00 u. Zaal open vanaf 09.30 u. Een ieder van u is van harte welkom.

Corry Nicolay is een bekend schrijfster van vele boeken op dit gebied, in kerkbladen wordt ze vaak geciteerd, en ze is een enthousiast spreekster die met haar verhalen zalen prima weet te vermaken!

De Islam tekent zich in het westen, Europa, veelkleurig af, net zo veelkleurig als het Christendom. Zij maakt een keuze uit verschillende verhalen die bij vrouwen en mannen horen en haalt daar twee hoofdlijnen uit. Ook komt de democratische Nederlandse samenleving aan bod, die art. 1 van de Mensenrechten als uitgangspunt wil hanteren. Boeiend, uitdagend en confronterend. Hierover staat ook veel in haar nieuwe boek: 'Geen ZEE te HOOG - Wonderlijk en Veelkleurig' en in een eerder boek van haar: 'Kleurrijk Samenleven - Korte verhalen als kleuren van de regenboog'.

‘Tijdens interreligieuze gesprekken over huwelijk, rituelen of vieringen parkeren we bewust de waar-heidsvraag. Wel zijn we nieuwsgierig naar elkaar en stellen vragen, dan ontstaat begrip en openheid. Het handvat voor vragen is de w-h-w-code: ‘wat – hoe – waarom’-vragen. Het gaat er namelijk niet om of je het eens bent met elkaar, maar dat je elkaar eerst wilt begrijpen. Het is een groot geschenk van God, dat wij elkaar kunnen begrijpen. Ik merk dat jonge mensen geen huiver of angst voor geloofsverschillen kennen, maar wel nieuwsgierigheid. De jeugd groeit op met de diversiteit en vindt dat meestal gewoon’, aldus Corry Nicolay in Bezinning 54 Op weg naar geluk, RvK Amersfoort.

Zij vervolgt: ‘Bij interreligieuze gebeurtenissen en rituelen gebruik ik graag een oud levensadvies: - Zoek eenheid in het nodige = dat wat nodig is op dat moment in die situatie - vrijheid in het twijfelachtige = weet je het nog niet, neem rustig de tijd erover na te denken - en in alles de Liefde/liefde = liefde van JHWH/God/Allah/ OHM en van mensen’.

Het belooft een bijzondere morgen te worden. Zij zou zeggen: ‘Kom, laten we de diversiteit omarmen en vieren’. U wilt hier toch ook bij zijn?!


logo.ojcm


logo.pkn
logo.2


Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha