'Loflied der verzoening' is een compositie van Kris Oelbrandt (componist en rooms-katholiek kloosterling), gemaakt in opdracht van Capella Brabant. Deze muziek wordt een samenspel van ‘liederen’ uit drie wereldgodsdiensten: de lofzang van Hanna (Jodendom), de lofzang van Maria (Christendom) en Soera 87 (Koran; Islam). Kris Oelbrandt en Capella Brabant willen hiermee een bijdrage leveren aan de discussie rondom vermenging van culturen, godsdiensten en de multiculturele samenleving.

De uitvoering van Reconciliation Magnificat (Loflied der Verzoening) met muziek en zang wordt in een breder kader geplaatst:
Inleiding:
Martin J.M. Hoondert (kerkmusicus, musicoloog en theoloog - bijzonder hoogleraar muziek en Christendom aan de Universiteit van Tilburg) houdt een voordracht over interreligieuze dialoog. Daarin worden de verhoudingen tussen de drie godsdiensten in historisch perspectief geplaatst en hun pendanten in de drie lofzangen verduidelijkt.
Nagesprek:
Na afloop van het concert kan het publiek in dialoog met Kris Oelbrandt, dirigent Marc Versteeg en Martin Hoondert, onder leiding van een gespreksleider.

Première
Reconciliation Magnificat (uitgevoerd door Capella Brabant m.m.v. het Dudok Strijkkwartet) gaat in première tijdens November Music op 3 november 2019 in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch.

Inmiddels zijn er meer plaatsen waar het concert zal worden uitgevoerd. U kunt de actuele informatie vinden op de website van de Capella Brabant.

capella

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha