Uitnodiging Cursus Assen over geloofsopvoeding uit een kinderkoran en een puberbijbel

Drie morgens willen we groeien aan verhalen uit ‘De Koran, uitleg voor kinderen’ van imam Abdulwahid van Bommel en de ‘Groeibijbel’ van Piet van Midden, PKN emeritus-predikant en docent Hebreeuws aan de Universiteit van Tilburg. Beide heren beschrijven de verhalen knap, verfrissend en verrijkend. We bespreken drie verhalen twee aan twee en laten ons verrassen door wat ze ons te zeggen hebben.

omslag groeibijbelDe drie verhalen zijn:
- Kabiel en Habiel, oftewel Kaïn en Abel;
- Mohammed en Isa, oftewel de Profeet en de Redder;
- Rizq en Isrậf, oftewel de ethiek van zorg en verspilling.

We werken de verhalen uit volgens de volgende opvoed-kundige principes:
- Verhalen gaan zien als beleving, wat zijn de ‘pitten’ in deze verhalen (theorie van het klokhuis en de pitten) en met ….. de gouden leefregel;
- Oude verhalen als kennis voor het leven, vragen – vragen – vragen (theorie van filosoferen met kinderen) met wat geeft ons rust en waarop mogen we hopen?
- Het lied van de aarde, de theorie van ‘de gulden middenweg’ of ‘het juiste midden’ met de gelijkenis van kiezen of delen, en nog veel meer!

Zomaar drie verhalen die we vanuit verschillende invalshoeken proberen te begrijpen. Meer dan interessant als je denkt aan geloofsopvoeding en -gesprek, zowel voor moslims als christenen.

omslag kinderkoranChris Dees, docent wereldgodsdiensten TVG-Assen en Kampen, zal deze cursus verzorgen binnen het kader van een lessenserie over Bijbel en Koran, maar gasten zijn van harte welkom. Ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de cursus ‘Theologische Vorming en Verdieping’ in Assen.

Om beurten komen we bijeen in de moskee El Moslimien en in het wijkcentrum Peelo, standplaats van de cursus TVG Assen. (In de moskee kan er een rondleiding worden georganiseerd).

Aanmelden: Chris Dees, tel. (0522) 256 016 of mail ;
Data: 05-02/12-02/05-03-2019;
Tijd: 09.00-10.30 u., aansluitend pauze met koffie/thee + evt. nagesprek;
Plaats: Om en om in moskee El Moslimien, Mr.Groen van Prinstererlaan 46, Assen en in wijkcentrum Peelo het Markehuus, Scharmbarg 35, Assen (standplaats TVG);
Kosten: Kopieёn lesmateriaal (rond €5 tot €7), koffie/thee indien gewenst.

Reiskosten zijn voor eigen rekening. Beide boeken kunnen aangeschaft worden, maar dat is niet noodzakelijk.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha