Van vrijdag 2 tot en met zondag 11 november 2018 is het weer de nationale Week van de Dialoog. Het thema van dit jaar is 'Elkaar zien'. In die week zijn er in bijna 100 gemeenten in Nederland dialoogtafels waar je de kracht van de dialoog kunt ervaren.

nid logo mini 400x400Nederland in Dialoog heeft als doel de sociale samenhang in de samenleving te versterken door inzet van de Dialoog. Onder de vlag van Nederland in Dialoog wordt in een groeiend aantal steden en gemeenten (100 in 2016) door het hele land jaarlijks de Dag van de Dialoog georganiseerd. Deze dialoogdagen vormen samen de Week van de Dialoog.

Tijdens de Week van de Dialoog wisselen rond 30.000 Nederlanders aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit en zetten stappen om hun dromen handen en voeten te geven. Daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. Daarbij wordt gewerkt op basis van 6 pijlers voor de Dag van de Dialoog en volgens een vaste methodiek. De uiteenlopende achtergronden van deelnemers dragen bij aan het vergroten van kennis over elkaar en vormen de basis voor prettig samen leven, wonen en werken.

Zie www.nederlandindialoog.nl
Voor concrete voorbeelden, zie (bijvoorbeeld) de Dag van de Dialoog in Epe en in Deventer:
www.deventerindialoog.nl
www.koppelepe.nl/welzijn/dag-van-de-dialoog

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha