De laatste vergadering van het Team Bruggen Bouwen Enschede vond plaats in het Syrisch Orthodox Klooster in Glane. Dit vormde een goede gelegenheid om kennis te maken met het klooster en de Syrisch Orthodoxe kerk. Abuna Sait Sakici gaf een rondleiding over het complex. Indrukwekkend was de begraafplaats met het enorme grafkeldercomplex en de betonnen grafkamers, waar de overleden gelovigen in bijgezet kunnen worden.
Maar we hebben ook uitvoerig de Heilige Maagd Maria Kathedraal bekeken met daaronder het mausoleum en de St. Ephrem Kapel.
In het Team Bruggen Bouwen zitten twee mensen vanuit de Syrisch Orthodoxe Kerk, pater Samuel Dogan en Aboud Gouriye. Na zo'n rondleiding heb je het gevoel dat je hen weer iets beter begrijpt.

Na afloop van de vergadering werd het werkboek 'Bruggen Bouwen' overhandigd aan Abuna Sait. Dit werkboek is ontstaan vanuit de training 'Bruggen Bouwen' en biedt veel informatie over de religieuze organisaties in Enschede. Er is afgesproken om dit werkboek aan te bieden aan de verschillende achterbannen van het Team Bruggen Bouwen om hen meer bij het werk van het Team Bruggen Bouwen te betrekken.

IMG 20170907 WA0003 3

De vergadering van het Team Bruggen Bouwen draaide vooral om de vraag hoe we op een goede manier het gesprek aan kunnen gaan met die mensen uit de Enschedese samenleving die moeite hebben met moslims en met name de aanwezigheid van de moskeeën in hun stad. Deze vraag zal de komende tijd zeker op de agenda blijven staan.

Klik hier voor verdere info over het project 'Bruggen bouwen' in Enschede en achtergrond-artikelen over het opzetten van zo'n lokaal interreligieus netwerk.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha