In juli is in Nederlandse vertaling het boek 'Heilig verweer, de geweldloze strijd in christendom en islam' verschenen van de Australische vredesactivist Dave Andrews.

heilig verweer de geweldloze strijd in christendom en islam dave andrews boek cover 9789082350326'Geweldloos verzet is succesvoller dan gewelddadige actie. Het leidt eerder tot bestendige sociale en politieke verandering en uiteindelijk tot een vrijere en meer democratische samenleving. Geweldloosheid is ook een belangrijk religieus thema. De inspirerende woorden van Jezus - de Koran verwijst naar hem als de profeet Isa - onderscheiden zich als common ground voor vreedzaam verzet.' 

Dave Andrews, de auteur van Heilig verweer, is een gedreven vredesactivist. Met een pijnlijk oog voor detail beschrijft hij de gewelddadige geschiedenis van het christendom en de islam. Op basis van zijn jarenlange gesprekken met moslims bouwt hij vervolgens een nieuw fundament. Heilig verweer is een pleidooi voor radicaal en vreedzaam alternatief - zowel voor moslims als voor christenen. Dit boek is geschikt voor activiteiten op het gebied van geloofsopbouw, interreligieuze dialoog en vredeseducatie.

Uitg. Mensaboeken, 2016; ISBN 9789082350326

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha