De aanslagen in Parijs en alles wat daarna gebeurde, hebben veel onrust veroorzaakt. Mensen zijn bang voor elkaar, voor mogelijke gevaren, voor wat zou kunnen gebeuren. Angst veroorzaakt achterdocht; vooroordelen veroorzaken nog meer angst en achterdocht. Het is de vraag of we er als samenleving beter en veiliger op worden als we elkaar steeds meer wantrouwen. Als we niet meer vragen, maar menen te weten hoe een ander denkt, voelt en doet.

Tijd dus om met elkaar in gesprek te gaan. Joden, christenen, moslims, humanisten, agnosten, boeddhisten, atheïsten, ietsisten en alle anderen die zich door deze opsomming aangesproken voelen, wordt gevraagd mee te praten.

SLAG (Samen Leven Anders Geloven) in samenwerking met het Platform voor Religies en Levensbeschouwingen nodigt u als burger van Zwolle uit om te praten over de zorgen die u heeft na de aanslagen in Parijs en de gebeurtenissen in België. Over de vragen die erdoor opgeroepen worden. Wat kunnen we als burgers van Zwolle voor elkaar betekenen, hoe kunnen we voor elkaar zorgen. We zoeken het gesprek van mens tot mens, wat betekent dat we deze avond geen (politieke) campagne willen (horen).


slag

 

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha