Al meer dan tien jaar bestaat de Arnhemse gesprekskring rond Bijbel en Koran. Maandelijks ontmoeten moslims, christenen en andere geïnteresseerden elkaar rond de Heilige Boeken, om met elkaar te spreken over ons geloof en ons leven. Doel van de groep is: elkaar beter leren kennen en begrijpen.


De groep bestaat uit mannen en vrouwen. In het seizoen 2014-2015 lezen en bespreken we met elkaar het boek van Karen Armstrong over compassie.

De bijeenkomsten zijn in de regel op de eerste maandag van de maand, van oktober t/m april, afwisselend in de Salvatorkerk en de Diyanet moskee te Arnhem, van 20 tot 22 uur. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

De reactie van Liesbeth Dessens, door de groep uitgenodigd: "6 oktober jl. kon ik tot mijn vreugde weer vertellen over Karen Armstrong. De gespreksgroep Bijbel en Koran vroeg mij over haar leven te vertellen, als inleiding voor 6 avonden, waar in de groep het boek Compassie geschreven door Armstrong wordt besproken.Twee redenen waarom ik dit graag deed. Allereerst omdat haar gedachtegoed mij erg aanspreekt en mijn denken stimuleert. Maar de tweede reden is belangrijker: in de gespreksgroep zijn nagenoeg evenveel moslims als christenen vertegenwoordigd. Eenmaal per maand komen ruim 20 mensen bij elkaar. De avond dat ik er was werd er na mijn inleiding volop gediscussieerd, met aandacht voor elkaars standpunt. Ik heb genoten van de harmonie, terwijl het gesprek toch levendig en hier en daar zelfs krachtig was. Dat vertegenwoordigers van twee religies op die manier met elkaar omgaan, is een verademing. Ik zou willen dat dat overal in de wereld zo zou gaan."

Voor verdere informatie: Pierre Eijgenraam 026-3519531

 

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha