Ons aanbod van voorlichtingsactiviteiten

materiaal 450 tekst

project 450 tekst

literatuur 450 tekst

Tijdens de Nationale Iftar 2020 kreeg de secretaris van het bestuur van de stichting Geloven in Samenleven, Jan Post Hospers, een vredesprijs uitgereikt voor zijn jarenlange inzet voor religieuze vrijheid en het als religies gezamenlijk optrekken en voor elkaar opkomen in de maatschappij. Jan Post Hospers is één van de oprichters van het Overlegorgaan Joden, Christen en Moslims en heeft jarenlang gewerkt als projectleider ‘Ontmoeting met Moslims’ bij de Protestantse kerk in Nederland.

IMG 20200513 230704 1Volgens Hanneke Gelderblom, die als vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap Jan Post Hospers toesprak, is hij degene die het verschil heeft gemaakt in tijden dat de verhoudingen tussen moslims en christenen moeizaam waren. Jan maakte dit bespreekbaar en betrok waar mogelijk ook de Joodse gemeenschap. Voor zijn inzet voor interreligieuze samenwerking ontving hij uit handen van het Nationale Iftar Comité de Vredesprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Jan was blij met deze prijs vanuit de moslimgemeenschap en gaf aan de prijs zelf als een stimulans te zien voor de achterbannen om het werk in de toekomst te steunen.

De twaalf deelnemers van de Nationale Iftar waren: Minister Ferd Grapperhaus; Şaban Dişli (ambassadeur van Turkije in Den Haag); Christien Crouwel (algemeen Secretaris van Raad van Kerken); Hanneke Gelderblom (vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap); Cees van der Laan (hoofdredacteur dagblad Trouw); Jan Post Hospers (ontvanger Vredesprijs 2020); Hikmet Gürcüoglu (voorzitter ondernemingsvereniging HOTIAD); Muhsin Köktas (voorzitter CMO); Driss el Boujoufi (vice-voorzitter CMO); Jale Celenk (voorzitter Podium Juliana); Arzu Senel (AS Architecture); Dalya Cakar (voorzitster van de Oezbekistan Netherlands Friendship Foundation).

Bron: Raad van Kerken. Foto: Daniëlle Leder.

Zie ook:
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/een-symbolische-stille-iftar~b22b2d3f/
https://www.raadvankerken.nl/nieuws/2020/05/vredesprijs-voor-jan-post-hospers/
https://www.ojcm.nl/nationale-iftar-in-vrijheid-en-optimisme/

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha 

Mission statement
Wij geloven in de kracht van een samenleving waarin mensen van alle culturen en religies in vrede en harmonie met elkaar samenleven en doen een beroep op iedereen om zich hiervoor in te zetten.
Wij leggen contacten op plaatselijk niveau en ontwikkelen maatschappelijke projecten. Dat verbindt mensen en leert hen op te komen voor elkaar.