Ons aanbod van voorlichtingsactiviteiten

materiaal 450 tekst

project 450 tekst

literatuur 450 tekst

'Angst voor aanslagen? Fakkeldragers zijn er overal en altijd!'
Gesprek over persoonlijke voorbeelden met discussie

PKN-ambassadeur voor Geloven in Samenleven (GiS), Chris Dees, laat door alle aanslagen van de laatste tijd heen de lefgozers zien, die vol goede moed en levenskracht voor tegengas zorgen. Een bemoedigend thema voor in de Vredesweek bijvoorbeeld, spiritueel en krachtig voor elke week van ieder jaar!


Foto Chris Dees 2010We laten woorden horen van de Zuid-Soedanese emeritus-bisschop Paride Taban en van de Zuid-Afrikaanse geestelijke en mensenrechtenactivist Desmond Tutu; we laten schilderijen zien van Pablo Picasso en Marc Chagall; we laten persoonlijke verhalen horen van een van de weinige Auschwitz overlevenden Elie Wiesel naast de Dutchbat-veteraan Rob Zomer uit Sebrenica; wat te vinden van de uitdagende steen van de dertienjarige Palestijnse jongen Mohammed tegenover de uitgedaagde twintigjarige Israёlische militair Amir in de Gazastrook; we maken kennis met de materialen van de Stichting Vredeseducatie, Pax voor Vrede tot Respect Education Foundation en tot slot laten we zeker niet rusten de boeken over het leven en het gezin van Mohamed El Bachiri uit het Brusselse Molenbeek. Het gedachtegoed van de beide Franse filosofen Emmanuёl Levinas en René Girard betrekken we er zeker zijdelings bij. De kracht van compassie van de Tibetaanse geestelijk leider de Dalaï Lama mag hier ook zeker niet ontbreken!

Wie weet laten de aanwezigen ook verhalen horen van hun eigen bekende fakkeldragers, waarvan ze gehoord of waarover ze gelezen hebben. Het kan zondermeer een boeiende ochtend, middag of avond worden, verrassend zeker en verrijkend nog meer.

Begeleider:
Chris Dees, oud-docent VO en HBO Levens-beschouwing, docent niet-christelijke religies aan de cursus TVG (Theologische vorming en verdieping gemeenteleden en geïnteresseerden) van Assen en Kampen, PKN-ambassadeur voor Geloven in Samenleven (GiS) voor de provincie Overijssel.

Indeling: 2x 1 uur incl. discussie met een pauze van een kwartier.
Gevraagde vergoeding: reiskosten OV 2e klas en materiaalkosten tegen kostprijs
Overleg: Tel. (0522) 256 016(b.g.g. inspreken op bandje met duidelijk uw naam en uw telefoonnummer) en/of via de mail
Periode: bij voorkeur van sept. 2020 t/m juni 2021

Foto: Chris Dees.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha 

Mission statement
Wij geloven in de kracht van een samenleving waarin mensen van alle culturen en religies in vrede en harmonie met elkaar samenleven en doen een beroep op iedereen om zich hiervoor in te zetten.
Wij leggen contacten op plaatselijk niveau en ontwikkelen maatschappelijke projecten. Dat verbindt mensen en leert hen op te komen voor elkaar.