Ons aanbod van voorlichtingsactiviteiten

materiaal 450 tekst

project 450 tekst

literatuur 450 tekst

Om in deze tijden van onzekerheid een boodschap van troost en hoop te verspreiden, roept het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) de Nederlandse moslims op om de komende drie donderdagavonden vlak na zonsondergang samen thuis te bidden. Alle 9 moskeekoepels met ruim 380 aangesloten moskeeën hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Het gebed wordt live begeleid door drie imams.

Hiermee wil het CMO op een manier die past in de islamitische traditie aanhaken bij de oproep van onze minister-president en de Dag van het Nationaal Gebed van de Raad van Kerken in Nederland. Zo wil het CMO juist in deze tijden mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen met speciale aandacht voor zieken, ouderen en mensen met een beperking.

Het eerste gebed werd donderdagavond op 19 maart 2020 om 19.30 uur uitgezonden vanuit de lege Mevlana Moskee in Rotterdam en was live te volgen voor alle moslims en voor allen die zich hierbij aan willen sluiten.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha 

Mission statement
Wij geloven in de kracht van een samenleving waarin mensen van alle culturen en religies in vrede en harmonie met elkaar samenleven en doen een beroep op iedereen om zich hiervoor in te zetten.
Wij leggen contacten op plaatselijk niveau en ontwikkelen maatschappelijke projecten. Dat verbindt mensen en leert hen op te komen voor elkaar.