Ons aanbod van voorlichtingsactiviteiten

materiaal 450 tekst

project 450 tekst

literatuur 450 tekst

Iedere eerste zondag van het jaar organiseert SLAG een interreligieuze vredesviering. SLAG staat voor ‘Samen Leven, Anders Geloven’. De dienst die zij ieder jaar organiseren is een samenwerking van mensen uit de joodse traditie, de christelijke kerk en islamitische gelovigen in Zwolle.

logo slagDit jaar werd de viering voor de 28e keer georganiseerd. De locatie wisselt jaarlijks. Ditmaal was het de beurt aan de Oosterkerk, op de Turfmarkt. Andere jaren wordt de dienst gehouden in de Zwolse synagoge, in een Zwolse Moskee of één van de andere betrokken kerken; de Lutherse kerk of de Dominicanenkerk.

Tijdens de viering werden teksten gelezen uit de verschillende heilige boeken, de Torah, de Koran en de bijbel. De eerste twee werden gelezen in hun oorspronkelijke taal, Hebreeuws en Arabisch, met een schriftelijke Nederlandse vertaling. De teksten werden afgewisseld met muziek door een kwartet. Ook droeg een Syrische vluchteling een zelf geschreven gedicht voor, in het Nederlands. De dominee van de Oosterkerk sprak een korte overdenking uit. Kernpunt was dat het geloof verenigt in de wens om liefde, vrede en recht mogelijk te maken voor iedereen.

De dienst eindigde met een vredeswens, uitgesproken door de drie vertegenwoordigers van de godsdienstige stromingen. Daarna volgde een kort moment waarin iedereen elkaar vrede kon wensen. Na afloop van de dienst was er tijd om elkaar te ontmoeten bij koffie en thee.

Uitgenodigd door één van de organisatoren was ook wethouder Klaas Sloots aanwezig. Hij vond het een mooie viering en een mooie samenwerking.

SLAG
De groep SLAG organiseert meer activiteiten ten behoeve van de interreligieuze dialoog in de stad. Zij richten zich hierbij voornamelijk op de Joodse, Christelijke en Islamitische godsdienst, die ieder Abraham als stamvader kennen.

Bron: RTV Focus Zwolle, Carline Meijster.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha 

Mission statement
Wij geloven in de kracht van een samenleving waarin mensen van alle culturen en religies in vrede en harmonie met elkaar samenleven en doen een beroep op iedereen om zich hiervoor in te zetten.
Wij leggen contacten op plaatselijk niveau en ontwikkelen maatschappelijke projecten. Dat verbindt mensen en leert hen op te komen voor elkaar.