Ons aanbod van voorlichtingsactiviteiten

materiaal 450 tekst

project 450 tekst

literatuur 450 tekst

Wil je zomaar een keer met onbekenden in gesprek? Met mensen die je anders misschien voorbij zou lopen? Jouw wensen, dromen, ideeën en ervaringen met anderen delen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is? Doe dan mee met Arnhem in DialoogArnhem in Dialoog is de lokale variant van de jaarlijkse landelijke Dag van de Dialoog en wordt sinds 2017 door D3rde Verdieping georganiseerd. Arnhem in Dialoog valt in de week van 1 t/m 10 november 2019.


themaplaatjeDe Dag van de Dialoog is over komen overwaaien uit de VS, waar men na 9/11 bedacht dat het goed zou zijn om met elkaar in gesprek te gaan, als reactie op de aanslagen. De eerste Dag van de Dialoog in Nederland vond in 2002 plaats in Rotterdam, waarna het zich over heel ons land verspreid heeft. 

Je kunt op verschillende manieren meedoen aan Arnhem in Dialoog:

- Als tafelorganisator organiseer je een dialoogtafel, dat wil zeggen, je stelt je kamer of keuken (of als bedrijf of organisatie: een ruimte in je gebouw) beschikbaar, bent zelf gastheer of –vrouw, én werft zoveel mensen als bij jou aan tafel of op de bank passen. Wij zorgen voor een gespreksleider (maar je mag natuurlijk ook zelf het gesprek leiden) en zo nodig zorgen we voor extra deelnemers.
- Als gespreksleider leidt jij het gesprek aan één of meer van de tafels die in het kader van Arnhem in Dialoog in de stad worden georganiseerd. Je mag natuurlijk ook zelf een dialoogtafel organiseren. Je krijgt als gespreksleider een speciale training.
- Als deelnemer meld je je aan bij Arnhem in Dialoog, met eventueel jouw voorkeur voor een bepaalde dag, tijd en wijk, waarna je ‘gekoppeld’ wordt aan een tafel(organisator).

Dialoogtafels kunnen enorm verrijken. Door in gesprek te zijn met mensen die qua leeftijd, opleiding, levensbeschouwing, sociaal milieu, cultuur, enz. anders zijn dan jij, kan er een wereld voor je opengaan. Of je ontdekt juist dat we, hoe verschillend we ook zijn, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Het thema van deze editie van Arnhem in Dialoog is: Van wijkbewoner tot wereldburger. Meld je nu aan voor Arnhem in Dialoog, als tafelorganisator, gespreksleider of deelnemer! Ga naar: www.arnhemdialoog.nl (ook voor info). En like ons op Facebook!

Arnhem in Dialoog – Bijeenkomst voor tafelorganisatoren
In aanloop naar Arnhem in Dialoog 2019, in de eerste week van november, organiseren we een bijeenkomst speciaal voor ‘tafelorganisatoren’. Dat zijn mensen die tijdens Arnhem in Dialoog een ‘dialoogtafel’ willen organiseren, hetzij bij hen thuis, hetzij op het werk, in het buurthuis of wijkcentrum, in de school, bij de sportclub, enz. 
- Begeleiding: Angela de Jong & Marian Reimert, ervaren tafelorganisatoren van Arnhem in Dialoog.
- Datum: za 21 september, tijd: 10.00-11.30 uur, plaats: 3.09, code: N-1928, kosten: vrijwillige bijdrage.

los logo AID 300x274Arnhem in Dialoog – Training voor gespreksleiders
Zoals elk jaar vindt er in aanloop naar Arnhem in Dialoog ook een training voor gespreksleiders plaats. Zowel voor mensen die dit jaar voor het eerst gespreksleider willen worden als voor mensen die eerder al gespreksleider zijn geweest en die hun kennis weer even willen opfrissen. Meer informatie op www.bloemenkamp.org

Nederland in dialoog
Lijkt het je zinvol ook in de eigen plaats iets te doen met ‘Nederland in Dialoog’? Ga dan naar www.nederlandindialoog.nl; daar vind je alle denkbare informatie!

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha 

Mission statement
Wij geloven in de kracht van een samenleving waarin mensen van alle culturen en religies in vrede en harmonie met elkaar samenleven en doen een beroep op iedereen om zich hiervoor in te zetten.
Wij leggen contacten op plaatselijk niveau en ontwikkelen maatschappelijke projecten. Dat verbindt mensen en leert hen op te komen voor elkaar.