Ons aanbod van voorlichtingsactiviteiten

materiaal 450 tekst

project 450 tekst

literatuur 450 tekst

Mei 2019

Aan de moslims in Groningen, Drenthe, Overijssel,

Ieder jaar, volgens hetzelfde ritme, biedt de religieuze kalender ons de gelegenheid om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen. In het kerkelijk jaar is Pasen net geweest. De islamitische vastenmaand Ramadan begint nu. Het zijn jaarlijks terugkerende momenten tot bezinning.

interculturele samenlevingOok het gezamenlijk vieren van Bevrijdingsdag op 5 mei is zo’n jaarlijks terugkerend moment. Dit jaar valt het begin van de Ramadan ongeveer gelijktijdig met Bevrijdingsdag.

Al bijna 75 jaar vieren we de vrijheid.

De schokkende recente aanslagen wereldwijd, in Christchurch op een moskee, in Sri Lanka op kerken en hotels, en dichtbij, in Utrecht op een tram, laten ons zien dat in vrijheid leven niet vanzelfsprekend is.

Ieder jaar vieren christenen met Pasen dat het leven sterker is dan de dood. Ieder jaar staan we er bij stil dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. En ieder jaar roepen we op om samen de vrijheid te vieren.

Laten we ook dit jaar samen bezinnen, samen beleven en samen de vrijheid vieren.

Wij wensen u een gezegende maand Ramadan toe.


De contactpersonen van de projectgroep Geloven in Samenleven,

in de provincie Groningen/ Drenthe:
Nasr Errabhi en Itse de Boer

in de provincie Overijssel:
Zeynep Kazmaz, Ayhan Aktas en Chris Dees
interculturele samenleving

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha 

Mission statement
Wij geloven in de kracht van een samenleving waarin mensen van alle culturen en religies in vrede en harmonie met elkaar samenleven en doen een beroep op iedereen om zich hiervoor in te zetten.
Wij leggen contacten op plaatselijk niveau en ontwikkelen maatschappelijke projecten. Dat verbindt mensen en leert hen op te komen voor elkaar.