literatuur inleiding, geschiedenis en mystiek Islam

literatuur jongeren en vrouwen

literatuur islam nederland 100

literatuur islam geschiedenis 100

literatuur islam christen 100

literatuur brochures en tijdschriften

Dit boek geeft een beeld hoe je vanuit islamitische optiek naar seksualiteit kunt kijken. Het verbindt islamitische ethiek met het mysterie van mens en schepping, zonder gebruik te maken van voorschriften en richtlijnen.

bommel-islam-liefdeHet boek nodigt uit tot een dialoog; het introduceert een manier van communiceren over seksualiteit die oog heeft voor alle culturen die in Nederland naast elkaar staan. Aan de hand van verschillende essays worden seksualiteit en seksueel handelen besproken in een duidelijke en overzichtelijke volgorde. De verschillende essays leveren een heel belangrijke bijdrage aan de huidige (vaak verkeerde) interpretaties van de islam en seksualiteit. Daarom is het ook voor niet-moslims een goed voorlichtingsboek, zodat deze misverstanden doorbroken kunnen worden. Het boek kan ook een leidraad zijn voor de moslimjeugd die vaak door familie, media en vrienden een verkeerd en misleidend beeld van de islam en seksualiteit krijgt.

De auteur (geboren in 1944) ging op 23-jarige leeftijd tot de islam over en vervult sedert 1971 diverse functies voor de moslimgemeenschap in Nederland. Tevens is hij publicist over de islam. Het boek heeft een overzichtelijke lay-out, duidelijk lettertype, een notenapparaat, beredeneerde literatuuropgave en een register.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha