literatuur inleiding, geschiedenis en mystiek Islam

literatuur jongeren en vrouwen

literatuur islam nederland 100

literatuur islam geschiedenis 100

literatuur islam christen 100

literatuur brochures en tijdschriften

Notities over een rekkelijk geloof
Theoloog en publicist Mohamed Ajouaou vindt dat de islam tot een fabriek van verboden is verworden. Voor veel moslims zijn de bronnen van de islam als een grabbelton, waaruit men naar believen neemt wat men ter ondersteuning van de eigen denkbeelden nodig heeft.

ajouaou-moslimIn het geloof komt het echter aan op gezond verstand en dient menselijkheid de grondhouding te zijn. Voor Mohamed Ajouaou biedt de islam de gelovige een ongekende vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Ook het Westen biedt de ideologische ruimte om de eigen religie vorm te geven. Ajouaou roept westerse moslims op om gebruik te maken van deze ruimte en vanuit een ontspannen en verzoenende houding te werken aan de opbouw van de samenleving, die immers ook de hunne is. Met geduld, studie en vertrouwen op het eigen oordeel is er een wereld te winnen.
In de verhelderende inleiding van De moslim die ik ben geeft Ajouaou aan wat tot de essentie van de islam zou moeten behoren, en in toegankelijke taal en met talrijke aansprekende en luchtige voorbeelden laat hij zien hoe het óók kan.

Bulaaq

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha