literatuur inleiding, geschiedenis en mystiek Islam

literatuur jongeren en vrouwen

literatuur islam nederland 100

literatuur islam geschiedenis 100

literatuur islam christen 100

literatuur brochures en tijdschriften

Wat wij in Nederland kunnen leren van Albanezen en anderen over positief samenleven als christenen en moslims. 
Samenleven in harmonie tussen mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden wordt in Nederland minder eenvoudig. Het verharde politieke debat, aanslagen en vluchtelingenstromen roepen naast vragen ook onzekerheid op. Spanningen nemen daardoor toe.
Zulke spanningen kunnen ecaleren. Denk aan Rwanda, de Balkan in de jaren '90 of Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar er zijn ook landen waar harmonieus samenleven al heel lang lukt, zoals bijvoorbeeld in Albaniё.

struikmans geheimDit toegankelijke boek ontrafelt het geheim achter vreedzaam samenleven van moslims en christenen in Albaniƫ. Op basis van veldonderzoek, uitvoerige literatuurstudie en een brede werkervaring in tal van andere landen vertelt Struikmans wat wij in Nederland kunnen leren van Albanezen en anderen over positief samenleven van christenen en moslims.
Zij houdt lezers een spiegel voor als ze in kaart brengt welke factoren bijdroegen aan escalatie op de Balkan en in Rwanda. En ze brengt de kloof aan het licht tussen ons zelfbeeld van een tolerant, beschaafd en rationeel volk enerzijds en ons denken, onze manieren van doen en onze regelgeving anderzijds.

Zo is dit boek een eyeopener en verdient het gelezen te worden. Vooral omdat het een hoopvol boek is. Het biedt praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan om positief samenleven in ons eigen land te bevorderen.

Uitgeverij Ekklesia, 2016
ISBN-nummer:  9789075569735

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha