4 items tagged "Interreligieuze groepen"

 • Bruggen bouwen - de opzet van een lokaal interreligieus netwerk

  Hoe reageer je als religieuze gemeenschappen als de plaatselijke moskee wordt beklad? Wat betekent het, als de joden in je woonplaats zich onveilig voelen? Wat te doen, als in de gemeenteraad gesproken wordt op een manier, die de vrijheid van godsdienst van een religieuze gemeenschap lijkt in te perken? Of als er radicalisering dreigt onder een groep jongeren?

 • Gesprekskring Bijbel en Koran in Arnhem

  Al meer dan tien jaar bestaat de Arnhemse gesprekskring rond Bijbel en Koran. Maandelijks ontmoeten moslims, christenen en andere geïnteresseerden elkaar rond de Heilige Boeken, om met elkaar te spreken over ons geloof en ons leven. Doel van de groep is: elkaar beter leren kennen en begrijpen.

 • Interreligieuze Oasegroep in Nijmegen als pilot van start

  De Ontmoetingskerk Nijmegen gaat in samenwerking met Bredeschool de Meiboom in de wijk Dukenburg een Oasegroep opstarten. De voorbereidingen zijn reeds in volle gang.
 • Je suis Charlie

  In allerlei plaatsen kwamen gisteravond (8 januari) mensen bijeen uit protest tegen de moordaanslag op de redactie van CHARLIE HEBDO in Parijs.

EasyTagCloud v2.8

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.