Graag nodigen we u uit voor een avond over 'Wij-Zij denken' op woensdag 27 juni om 19:45 uur bij het Apostolisch Genootschap aan de Piet van der Hemstraat 2 in Heerenveen.

Wij-Zij denken is aan de orde van dag. Of het nu gaat om autochtoon tegenover allochtoon, de 'elite' versus 'de bevolking', 'moslim versus niet-moslim', of voor of tegen zwarte Piet; telkens speelt er polarisatie, een dynamiek die de moeite waard is om eens goed te analyseren. Wat gebeurt er nu precies? En wat zijn onze mogelijkheden als we de dialoog opzoeken? Kunnen we effectief optreden of maken we het alleen maar erger?

logo kleurr fryslAls u de sociale media volgt, krijgt u wel eens die indruk. Bart Brandsma is expert in (de)polarisatie, en brengt u met een aantal eye-openers snel op de hoogte van de basiswetten bij polarisatie. Welke rollen en mogelijkheden zijn er om iets aan het Wij-Zij denken te doen? Dat is precies wat Kleurrijk Fryslân bezighoudt. Hoe kunnen we de samenlevingsagenda zo inrichten dat we goed samenwerken in onze prachtige provincie? En zijn er dan lessen die we kunnen leren? Bart Brandsma gaat aan de hand van hele praktische voorbeelden zijn Denkkader Polarisatie ontvouwen. Het wordt een avond van inzichten en herkenning!

De avond wordt belegd door Kleurrijk Fryslân in samenwerking met de Ambassade van Vrede Heerenveen en met steun vanuit de contactgroep Islamitische Verenigingen en kerken/Raad van Kerken Heerenveen. Zie ook de folder.

Over Bart Brandsma
Bart Brandsma (expert in polarisatie) werkt als filosoof, trainer en consultant in heel Europa, van Helsinki tot Madrid. Hij trainde tal van beroepsgroepen van docenten tot burgemeesters, en van jeugdwerkers tot officieren van justitie.
Zie: www.polarisatie.nl.

Over Kleurrijk Fryslân
Het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân wil een bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving vanuit de invalshoek levensbeschouwing, met respect voor de identiteit van de ander op basis van volstrekte gelijkwaardigheid.

www.kleurrijkfryslan.org | | tel. 058 – 2998905

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha