Ook in het jaar van Leeuwarden Culturele Hoofdstad organiseert het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân een bijeenkomst Kleurrijk Vieren op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie (21 maart 2018). Deze keer samen met de Protestantse gemeente Leeuwarden en de studenten Communicatie van de NHL in 'De Fontein', Goudenregenstraat 77 in Leeuwarden, met als thema 'Kleurich Iepen Mienskip', bewuste aandacht voor elkaar. Tijd: 19.30-21.30.


Elk jaar rond de 21ste maart staat Kleurrijk Fryslân stil bij de betekenis van de door de VN uitgeroepen Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De aanleiding hiervoor is dat op 21 maart 1960 in Sharpville - een zwarte township in Oranje Vrijstaat Zuid-Afrika - 69 zwarte afrikanen door de oproerpolitie werden gedood, toen zij deelnamen aan een vreedzame demonstratie tegen de zogenaamde pasjeswetten.

'Kleurrijk Vieren' is het jaarlijks terugkerende evenement van Kleurrijk Fryslân, dat al voor het 26ste jaar, 2 keer per jaar georganiseerd op verschillende locaties in Friesland, om van elkaar te leren en elkaar te leren respecteren. Juist nu in deze roerige tijd is het hard nodig, dat we in dialoog met elkaar blijven. ndertussen weten we, dat we niet gelijk zijn aan elkaar, maar we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn verschillen, maar ook vele overeenkomsten. Op basis van deze overeenkomsten gaan we graag in dialoog met elkaar, om van elkaar te leren en elkaar te respecteren. 

Voorgangers en vrijwilligers vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen delen graag op diverse wijze hun gedachten met u. Het 'Kleurrijk Fryslân Ashuka Koor' onder leiding van Hindrik van der Meer zal zorg dragen voor de muzikale omlijsting. Dit interlevensbeschouwelijk evenement is toegankelijk voor jong en oud.

Vrij entree. Als tegemoetkoming in de kosten vragen wij een vrijwillige bijdrage.

Zie ook de flyer.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha