Platform 'Kleurrijk Friesland' heeft in het aanbod (zie www.kleurrijkfryslan.org) onder meer een religiewandeling. Reden voor het personeel van de christelijke basisschool in Britsum in overleg met 'Kleurrijk' een programma op te zetten voor de leerlingen, met in verschillende groepen een bezoek in Leeuwarden aan moskee en synagoge.

moskee 1 2Uit het verslag van de begeleidster van 'Kleurrijk' in de moskee: 'Mijn ervaring is dat de leerlingen altijd een positieve houding hebben en heel geïnteresseerd zijn in mijn verhaal. Ik geef ze een rondleiding in de moskee en tegelijkertijd komen veel vragen naar boven van de leerlingen en ook van de leerkrachten. Bijvoorbeeld: Waarom moeten de vrouwen en de mannen in een aparte ruimte? En moeten ook de kinderen vasten tijdens de ramadan?

Vooral leerlingen van groep 7 en 8 zijn erg nieuwsgierig en er komen soms prachtige verhalen over wat zij hebben meegemaakt. Ook mocht een islamitisch meisje uit Syrië (groep 7) voor haar klas een stukje uit de Koran lezen. De leerlingen waren er helemaal stil van, en na afloop kreeg ze een ovationeel applaus van de leerlingen en de leerkrachten. Het is altijd een feest. Ook voor de meegereisde leerkrachten en ouders.'

De religiewandeling kan worden georganiseerd in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek; niet alleen voor leerlingen van alle schooltypen, maar ook voor bijvoorbeeld toerustingscommissies van kerken, vrouwengroepen, verenigingen, dorpshuizen. Zie de website voor het leggen van het contact.joods monument leeuwardenmoskee 1 1

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha