Donderdag 12 oktober 2017 werd in de Zuiderkerk van Sneek een 'Integratiediner' gehouden. Meer dan 200 mensen, mooi verdeeld: zo’n 100 oude en 100 nieuwe Nederlanders namen daaraan deel.

Het diner was georganiseerd door VIOS, Vluchtelingen Integratie en Opvang Súd-west Fryslan, een samenwerkingsverband van allerlei maatschappelijke organisaties in Sneek e.o., die zich bezig houden met de opvang en de integratie van asielzoekers en statushouders. De kerken doen daar ook in mee. Ook de scholen waren actief betrokken, het Bogermancollege, het ROC Sneek, het Frieslandcollege.

20171011 111058
Leerlingen van de scholen hebben samen met vluchtelingen ’s middags de lunches en ’s avonds het grote diner verzorgd. Een professioneel cateringbedrijf had het niet beter gedaan. Tijdens het eten kwam het tot gesprekken en het uitwisselen van adressen.

Naast eten was er ook veel muziek en er waren een aantal sprekers, waaronder wethouder Stella van Gent, die ons dit diner namens de Gemeente SWF aanbood. Het was een bijzonder multicultureel, maar ook multireligieus gebeuren: christenen, moslims, hindoes, humanisten, socialisten etc. zaten daar vreedzaam aan tafel. Het was hartverwarmend en hoopgevend!

Evert Jan Hefting

Ter verdere kennisname: de uitnodiging voor het Integratiediner


IMG 20171013 WA0001


20171012 182442


Nationaal Integratiediner Sudwest Fryslan 2017

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha