Op zondagmiddag 2 juli willen wij graag midzomer vieren met iedereen die (weer) eens een ander wil ontmoeten. Tot een paar jaar geleden organiseerde het Platform Religie en Levensbeschouwing jaarlijks een Open Huis. Dat gaf stadjers en anderen de kans eens binnen te kijken in 'heilige huisjes' en in gesprek te gaan, mee te doen met meditatie of andere activiteiten of een dienst bij te wonen.

20080820SynagogeGroningen02Dit jaar hebben we gekozen voor een Open Huis op één centrale plek: in de synagoge en op het pleintje achter de synagoge; het 'tempelplein'. Het tempelplein staat in het teken van persoonlijke ontmoetingen, de verschillende religies en levensbeschou-wingen en samenwerkingspartners hebben er een eigen tafel. Er is koffie, thee en limonade en ruimte om spontaan in gesprek te gaan met andere bezoekers. Ook een wandelmeditatie zal hier plaats hebben.

In de synagoge zijn een aantal workshops en forum-gesprekken, over 'goed-doen'. Bijvoorbeeld of over het vasten in verschillende religies. Zie het programma voor de begintijden van de diverse activiteiten. Ondertussen is de synagoge ook te bezichtigen en is er de mogelijkheid van een korte rondleiding. Voor kinderen zijn er diverse dingen om te doen: Hebreeuws schrijven en je verkleden en laten schminken voor het Poerimfeest bijvoorbeeld.

Welkom op de midzomermiddag, zondag 2 juli 2017, Folkingestraat 60, Groningen, van 13:00 -17:00, gratis toegang.

Zie de programmafolder

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha