Vrijdagmiddag 10 juni 2016 hebben Aboud Gouriye van de Syrisch Orthodoxe Kerk, ds. Ellen Sonneveld van de Protestante Gemeente Enschede en Eddy Oude Wesselink van KCWO - en allen ook leden van het Team Bruggen Bouwen in Enschede - samen een kort bezoek gebracht aan de Anadolumoskee, de Selimiyemoskee en Allah's Huis voor Moslims.

ramadanbezoek selimiyemoskeeAan alle drie moskeebesturen hebben ze een kaart en een bos bloemen aangeboden om te onderstrepen dat ze met hen meeleven ook in deze Ramadantijd.

Vooral het bezoek aan Marokkaanse Moskee 'Allah's Huis' was een grote verrassing omdat ze tijdens het gebed kwamen. Ze konden nog een stukje meemaken. Na afloop zagen Aboud en Eddy honderden mannen aan zich voorbijtrekken en hetzelfde gebeurde met Ellen bij de vrouwen. Zij zagen er zo verschillend uit allemaal. Iemand zei dat er soms wel 50 nationaliteiten aanwezig zijn. Van Bosnië tot West Afrika.

Er is daar kennis gemaakt met het bestuur. Ze gaven aan het bezoek zeer op prijs te stellen en nodigden hen uit voor de Iftarmaaltijd later deze maand. De Anadolumoskee en Selimiyemoskee nodigden hen uit voor de Iftarmaaltijd op 25 juni 's avonds.

Het was een zeer geslaagd bezoek aan drie moskeeën.

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha