Op donderdagavond 14 april as. organiseert Enschede voor Vrede vanaf 19.30 uur in de Wintertuin van de Wonne (Noorderhagen 25 in Enschede) de vierde Vredestuinbijeenkomst van dit nieuwe jaar. Dit keer met PAX-medewerker Jan Jaap van Oosterzee over de ontwikkelingen in Syrië. De oorlog in dat land ging vorige maand haar zesde jaar in en ondanks een breekbaar staakt-het-vuren tussen het regeringsleger en een aantal gematigder milities is in andere delen van het land de strijd met ISIS juist weer opgevoerd waar ook Nederlandse gevechtsvliegtuigen aan deelnemen.

Wat is er te verwachten van de derde poging om vredesbesprekingen in Geneve te beginnen? Wat zou de uitkomst kunnen zijn? Hebben ze enige kans van slagen zolang de strijd tegen ISIS doorgaat? Moet ISIS ook aan de onderhandelingstafel worden uitgenodigd, zoals sommigen voorstellen? En voor wie is er nog wel en voor wie geen plaats meer in een toekomstig Syrië? Of houdt het land op te bestaan?

Genoeg vragen om te bespreken met Jan Jaap van Oosterzee die al vele jaren als beleidsmedewerker bij PAX mede verantwoordelijk is voor het Midden-Oostenprogramma van deze vredesorganisatie die enkele jaren geleden ontstond uit de fusie van IKV en Pax Christi. En relevante vragen omdat voor een groeiend aantal Enschedeërs Syrië geen ver-van-mijn-bed-show is. In plaats van Syrische vluchtelingen bij de Europese buitengrenzen proberen tegen te houden, is het immers voor iedereen beter om de oorzaak aan te pakken: de oorlog waarvoor miljoenen Syriërs inmiddels hun land ontvlucht zijn.

Zoals altijd bent u ook nu weer hartelijk welkom.

Download poster

Deel artikel via

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha