logo-cmoHet Contactorgaan Moslims en Overheid is diep geschokt door de barbaarse en laffe aanslag in Parijs. Het is een misdaad tegen de mensheid en aanval op onze democratie, vrede en vrijheid.

Niets kan een dergelijke gruwelijkheid rechtvaardigen. Het voorkomen dat onze samenlevingen ontwricht raken door dit soort terreurdaden, is een belangrijke opgave voor ons allen. CMO veroordeelt deze barbaarse aanslag. Onze gedachten gaan dan ook allereerst uit naar de families en dierbaren van de slachtoffers, en naar het Franse volk.

CMO heeft haar aangesloten organisaties en alle moskeebesturen gevraagd om de komende dagen uitgebreid stil te staan bij deze afschuwelijke terreurdaad. Het CMO roept tevens haar achterban op deel te nemen aan verschillende steunbetuigingsactiviteiten zoals vreedzame manifesten in verschillende steden. Op belangrijke momenten zoals vrijdagpreek van 9 januari a.s. zullen de imams hun afschuw blijven uitspreken over deze gruwelijkheid.

(CMO-persbericht)

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.