De leerlingen van groep 7 en 8 van de Klarendalse basisschool KunstRijk brachten een bezoek aan drie godshuizen. Het uitgangspunt was: wat betekent Abraham/Ibrahim voor Arnhemse moslims, joden en christenen?!  

kunstrijk-drie-godshuizen-2Vragen waren er te over. Zo werd er gepraat over wat je inspirerend vindt aan stamvader Abraham/Ibrahim. Maar ook geloof en ongeloof over de verhalen (wat God wel en niet kan), zoals Sarah die op hoge leeftijd nog een kind kreeg, kwamen ter sprake. En vertrouwen en overgave aan God, luisteren naar de stem die je roept...

De 'praktische' vragen werden niet vergeten in de levendige gesprekken tussen kinderen, vaders, buurtpastor en imam: over wel of geen hoofdbedekking dragen in synagoge of moskee, en over eerbied en respect hebben voor elkaars gebruiken.

Dit was een project ism Stichting Lava, basisschool KunstRijk,  RK-parochie Sint Eusebius en het Oecumenische buurtpastoraat.

Buurtpastor Geert Rozema
Sint Eusebius Parochie

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen we een nieuwsbrief met informatie over onze projecten en activiteiten. Wil je die ontvangen dan kun je hieronder inschrijven.